Omschrijving

De tour bestaat uit twee onderdelen, het praktische gedeelte, waarmee we altijd starten. Humor en muziek staan hier centraal. Hierdoor ontstaat een veilige setting, waardoor de deelnemers al vrij snel zichzelf durven te zijn en de ware groepsdynamiek zichtbaar wordt. Vanuit deze groepsdynamiek gaan we aan de slag. De oefeningen hebben allemaal hun eigen didactiek. Ze werken mee aan het stimuleren van samenwerking, het in de kracht zetten van de deelnemers, ze stimuleren weerbaarheid, of lokken gedrag uit, waar dan direct op kan worden gereageerd. Dit laatste punt geeft het programma extra kracht. Door direct te reageren op gedrag, ontstaat een duidelijke setting.

Alle deelnemers vinden als het ware hun eigen stem en vanuit die setting gaan ze aan de slag met het bewust worden van hun eigen gedrag om zo onbewust samen te werken aan het verbeteren van de groepsdynamiek.

De laagdrempelige oefeningen zorgen voor een veilig gevoel en voor een directe verankering van dit bewustzijn, waardoor de docenten/ begeleiders in een later stadium, of de deelnemers, zelf hier gemakkelijk op terug kunnen vallen. Naast de verschillende oefeningen die tevens skills en samenwerking stimuleren, zullen er tijdens het programma ook korte wedstrijdjes worden georganiseerd, waarbij de deelnemers leren hoe om te gaan met elkaar in teamverband maar ook hoe ze het ‘beste’ uit hun team kunnen halen.

Na zes tot acht weken is er dan nog de mogelijkheid om het tweede gedeelte van de tour af te nemen, de Terug Kom Dag. Tijdens deze positieve maar vaak, emotionele sessie, komen we terug in de klas om het praktijkgedeelte na te bespreken. Alle deelnemers en hun mentoren/begeleiders zijn hierbij aanwezig. Indien wenselijk kunnen na afloop anti- pest contracten worden getekend.

Dit programma verloopt altijd in samenwerking met de school.

Facts and figures

Leeftijd 8 jaar t/m 65+
Aantal deelnemers 15 tot 100+
Duur 1,5 - 3 uur
Kosten In overleg
Locatie In overleg

Opbouw van de clinic

Indicatief

Inloop
Kennismaking
Warming up
Oefeningen individueel
Samenwerking
Actie in teamverband
Cooling down
Afsluiting

Meer weten?

Heb je interesse in of vragen over deze clinic? Laat het ons weten! Neem hier contact met ons op.